Nederlands Opleidingsinstituut voor EFT Toepassingen
/

 

 

De geaccrediteerde Novet opleiding voor professionele toepassing van EFT

EFT is een wonderbaarlijk mooie en effectieve interventietechniek en een rijke aanvulling op wat jij nu al doet als coach, counselor, psycholoog of welke vorm van hulpverlening je ook beoefent. EFT laat zich namelijk heel goed combineren met andere methodes en werkwijzen.

Hoewel EFT in zichzelf een tamelijk eenvoudige interventietechniek is, blijkt dat het effectief toepassen in de dagelijkse praktijk complexer is dan je op het eerste gezicht zou denken. Vooral omdat de aanpak zo radicaal anders is dan de meeste hulpverleners gewend zijn en soms zelfs tegen bepaalde behandeldogma’s kan ingaan. Bovendien, omdat je rechtstreeks ingrijpt op de emotionele lading van de ervaringen van cliënten, is het noodzakelijk dat je goed begrip krijgt van hoe emoties ingrijpen op mensen, hoe ze gedrag, lichaam en psyche beïnvloeden en hoe je met de cliënt dat vaak ondoorzichtige emotionele bouwwerk ontrafelt.

De opleiding geeft naast de noodzakelijke theorie veel, heel veel gelegenheid om te oefenen, (deels) door het op jezelf toe te passen, het te ondergaan en te oefenen op je medecursisten. Doordat er ruime intervallen tussen de blokken zitten geeft je dit veel gelegenheid het ook in je dagelijkse praktijk te oefenen en in de cursusblokken feedback te verkrijgen van de trainers, die stuk voor stuk ook zeer ervaren EFT behandelaren zijn. Je zult merken dat wij het heel belangrijk vinden dat je als hulpverlener ook de cliënt het basisgereedschap van EFT gaat aanreiken omdat we heilig geloven in het stimuleren van de zelfredzaamheid van de cliënt.

Deelname:

Hoewel de opleiding zich richt tot hulpverleners die met cliënten werken, staat de opleiding ook open voor hen die EFT graag grondig willen leren voor zichzelf of toepassen binnen een andere context zoals bijv. onderwijs.  Wel willen we benadrukken, dat hoewel intensief met elkaar geoefend wordt en je daardoor natuurlijk ook tegelijk aan je eigen thema’s werkt, het nadrukkelijk geen groepstherapie betreft. Heb je serieuze therapeutische hulpvragen dan is de opleiding daar niet voor bedoeld en kun je beter individuele hulp zoeken. Om die reden vindt ook altijd een intakegesprek plaats.


agenda EFT opleiding Nederland
agenda EFT opleiding België